Eggcheese

PRO ZDRAVÝ
ŽIVOTNÍ STYL
shmaky

Novinky



Odborníci radí

Shmaky/Eggcheese totiž do denní dávky potravin přináší pouze kvalitní a plnohodnotnou bílkovinu z vaječného bílku - albumin - která již neobsahuje žádné energetické složky - uhlohydráty ani tuky a tedy samozřejmě ani stopy tolik obávaného cholesterolu.

Jako polotovar se dá upravit na různé způsoby podle chuti a zvyklostí pacienta. A to je výhodné nejen pro snižování hmotnosti, ale i zdravý životní styl u dětí i dospělých.

PhDr. Iva Málková - agentura STOP obezitě - hubneme s Ivou Málková
Při redukci váhy je třeba sledovat nejen množství přijaté energie, ale i složení jídelníčku. Důležité je, aby hubnoucí přijímal dostatečné množství bílkovin.
Problémem je, že většinou živočišné bílkoviny jsou často doprovázeny tuky, které potřebujeme omezovat.
Tento problém pomáhá řešit vynikající výrobek pro zdravou výživu Shmaky/Eggcheese, jehož základem je bílkovina podobná kuřecímu masu. Sto gramů této potraviny obsahuje pouze 220 kj, dodá tělu důležité bílkoviny a co je nejdůležitější opravdu si pochutnáte. Kromě klasických úprav, kdy můžete s plátkem Shmaky/Eggcheese zacházet jako s kuřecím masem, nám může tento výrobek pomoci zvládnout i krizové situace, jako jsou nezvladatelné chutě u televize. Místo chipsů nebo burských oříšků si můžete pochutnávat na okořeněných plátcích Shmaky/Eggcheese nakrájeného na kostky. Pokud si dáte místo 100 g oříšků 200 g Shmaky/Eggcheese, přijmete 5x méně energie a místo 45 g pouze půl gramu tuku. Neochuzuje buňky chuťové, ale tukové.

Prof. MUDr. Josef Hyánek, DrSc. , Nemocnice na Homolce Praha
Nesprávný životní styl či nesprávná životospráva způsobují zdravotní problémy začínající zvýšenou zranitelností především oběhového ústrojí a pohybového aparátu a přes degenerativní změny v lidském těle mohou vést až k invaliditě, tedy neplnohodnotným životu, nejen po stránce estetické, ale i ekonomické.
V naší republice jsou kardiovaskulární choroby nejčastější příčinou předčasného úmrtí - 52,8%.
V průmyslově vyspělých státech Evropy a USA jde především o nadměrný přísun potravy a její nevyváženost vede k nedbalému životnímu stylu, který má za následek zvýšenou hmotnost a obezitu. V České republice je více než polovina populace obézní a obezity stále přibývá jako v dětském, tak v dospělém věku. Zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi má skoro polovina dětí i dospělých.
Denní doporučená dávka potravin závisí na věku a tělesné aktivitě a pohybuje se u dospělých kolem 2800 kcal při zastoupení základních druhů živin v poměru 20% bílkovin, 30% tuků a 50% glycidů. Bílkoviny plní základní stavební funkci, tuky a glycidy funkci energetickou. V běžném jídelníčku dnešního uspěchaného životního stylu však k dosažení tohoto poměru kvalitní bílkoviny chybí a energetické složky převyšují. Musíme si uvědomit, že základní zdroje bílkovin, kterými jsou maso a mléko, s bílkovinami do těla přinášejí jak tuky, tak glycidy.
Při řešení tohoto problému jsme v naší dietní léčebné praxi uvítali zařazení výrobku Shmaky/Eggcheese do běžného denního jídelníčku našich dětských i dospělých pacientů. Shmaky/Eggcheese totiž do denní dávky potravin přináší pouze kvalitní a plnohodnotnou bílkovinu z vaječného bílku - albumin - která již neobsahuje žádné energetické složky - uhlohydráty ani tuky a tedy samozřejmě ani stopy tolik obávaného cholesterolu.
Jako polotovar se dá upravit na různé způsoby podle chuti a zvyklostí pacienta. A to je výhodné nejen pro snižování hmotnosti, ale i zdravý životní styl u dětí i dospělých.
Naše dosavadní zkušenosti s běžným používáním Shmaky/Eggcheese nejsou sice ještě dlouhodobé, ale zatím velmi dobré.

Tamara Starnovská, vrchní nutriční terapeutka, oddělení klinické výživy FTNsP Praha-Krč
Výrobek Shmaky/Eggcheese je velmi výhodný pro využití ve stravování nemocných. Klasická forma (bez přísad, jednodruhová) umožňuje uplatnění iv přísných dietních postupech, kde doplní potřebnou dávkou bílkoviny bez rizika současného příjmu tuku.
U chronických onemocnění, zejména diabetiky a nemocné s poruchami lipidového metabolismu, je možné využít i další širší sortiment výrobků a technologických úprav se zajištěním příjmu kvalitní bílkoviny bez současného příjmu nežádoucího živočišného tuku.
Díky jemné chuti umožňuje výrobek Shmaky/Eggcheese v kulinářském zpracování široké využití nejen jako náhrada masa, ale i sýra či tvarohu. Stále se rozšiřující varianty vyráběných a dodávaných výrobků umožňují řešení i pro milovníky uzenin z řad nemocných, protože například párky (směs s kuřecím masem) jsou účinnou náhradou párků klasických. Obsah tuku je však u tohoto výrobku podstatně nižší.

 
  12.8.2012 | Pridal: Denisa Považanová | Odborníci radia | zobrazené: 1636 krát |  
eggcheese facebook